Dag  van respect    10 november 2023

Respect is de belangrijke leidraad binnen het Kleve-project. Welk onderwerp we ook hanteren, respect komt daar altijd weer in terug.


De dag van respect is de start van het Kleve project met de groepen 7 en 8 van het schooljaar 2023/2024 van PCB De Bentetop en OBS  't Koppel. 


Samen met de leerkrachten van het Kleve-project, komen de leerlingen voor de eerste aanzet van het nieuwe project bij elkaar bij de Vredesduif. 


Het beeld dat midden in het dorp staat. Het beeld is gemaakt tijdens het project in 2005 en is naderhand in brons gegoten.
 

Het was destijds zestig jaar geleden, dat de tweede wereldoorlog eindigde,waarin miljoenen mensen omkwamen. Er is toen veel verwoest, kapot gemaakt: Huizen, dorpen maar ook mensen! Door angst, verdriet, boosheid en verlies.


Na het welkomstwoord van Dhr. Kleve volgen er meerdere gedichten en verhalen.

 











IJsbrekerdag   
22 januari 2024


Na de start van het Kleve project op de "Dag van Respect", is het de tweede keer dat de groepen 7 en 8 van de Bentetop en 't Koppel bij elkaar komen.

Alle kinderen uit groep 7 en 8 verzamelden zich bij de Mondenhal om met elkaar verschillende activiteiten te doen. Bij binnenkomst kreeg iedereen een shirt vanuit de organisatie om het gevoel van verbinding te maken. De leerlingen zijn vervolgens in 3 groepen verdeeld waarbij de leerlingen van de 2 scholen werden gemixt.

Er waren 3 activiteiten. Een estafetterace waarbij de kinderen vragen over elkaar en elkaars school moesten beantwoorden. Bij een goed antwoord kregen ze een onderdeel waarmee ze uiteindelijk een compleet hart hebben kunnen leggen. Het team dat als eerste hart compleet had, won de activiteit. Deze activiteit stond in het teken van samenwerken en kennismaking.

Een andere activiteit was blindemannetje. Hierbij werden er leerlingen geblinddoekt en door een leeftijdgenoot over en door een parcours geloodst. Deze activiteit stond vooral in het tegen van vertrouwen hebben in elkaar. Het laatste onderdeel was het chagrijnenspel hierbij moesten de kinderen met hun team een parcours afleggen zonder de grond te raken. Het team moest allerlei spullen meenemen over het parcours. Deze activiteit stond vooral in het teken van samenwerken met elkaar.

We hebben de middag met elkaar afgesloten door te eindigen met een gezamenlijke activiteit. Dit was het onderdeel over de streep. Alle leerlingen stonden achter een bepaalde lijn, halverwege de zaal is er een streep aangeven. Leerlingen kregen vervolgens stellingen en vraagstukken. Elke zin begon met: Ga over de streep als je......

Leerlingen bepaalden vervolgens voor zichzelf of zij wel of niet over de streep zouden moeten lopen. Deze activiteit stond vooral in het teken erkenning, herkenning en respect voor elkaar en voor elkaar situatie.

Het was een mooie geslaagde en ook leerzame middag!


Als onderstaande lijst met activiteiten en data hebben plaatsgevonden dan volgt daarvan een verslag voorzien van enkele foto's.



Bezoek aan Interschool te Ter Apel
26
februari 2024




Paasontbijt   
28 maart
2024




Stille Tocht   
4 mei 2024




 Bezoek Concentratiekamp Buchenwald    
13 - 14 - 15  mei
2024

 

 Sponsorzwemmen voor 't Kleve comité   
21 juni 2024